Nyheter

Vi lanserer Trysil-dobbelen!

Vi lanserer Trysil-dobbelen!

Nyhet! Trysil-dobbelen med ski / Trysil Skimaraton 19. februar og løp / Trysilmila 13. august 2020.

 

I Korona-året 2021 der Trysil Skimaraton måtte avlyses startet Østby IL med terrengløpet Trysilmila. Vi tar dette et steg videre nå i 2022 og lanserer Trysil-dobbelen:

 • Vi premierer de tre beste sammenlagt for damer og herrer på full distanse Trysil Skimaraton og Trysilmila
 • Egne uttrekkspremier som trekkes blant alle som fullfører både Trysil Skimaraton og Trysilmila uansett distanse
 • Diplom eller pins til alle som fullfører både Trysil Skimaraton og Trysilmila uansett distanse
 • Mulighet for samlet påmelding til begge arrangement til rabattert pris da vi åpner påmeldingen til Trysil Skimaraton 10. november 2021 kl 12:00.
Trysil Skimaraton 19. februar 2022 - ny skistadion!

Trysil Skimaraton 19. februar 2022 - ny skistadion!

Etter Korona-året 2021 der vi måtte avlyse rennet, satser Østby IL for fullt mot 2022 og ønsker alle deltakere velkommen til skifest på Østby lørdag 19. februar! En av nyhetene i år er at vi flytter start- og målområdet til ny skistadion ved Østby samfunnshus / lysløypa på Østby.

 

Det nye stadionområdet ligger i tilknytning til lysløypa/folkestien på Østby. Her var målgangen for Trysil Skimaraton de 5 første årene frem til 2004. Det er nå et totalt forvandlet område vi tar i bruk som ny permanent skistadion for Trysil Skimaraton. Et stort område på mange mål er avskoget, og planert nå i høst. Ny tidtakerbu / klubbhus Østby IL er også under oppføring. Det nye store startområdet legger til rette for ytterligere vekst og utvikling av rennet. Her vil vi kunne håndtere enda flere deltakere og forbedre fasilitetene ytterligere ved at vi samtidig tar i bruk Østby samfunnshus som rennkontor.

 

Trysil Skimaraton 2021 avlyses

Trysil Skimaraton 2021 avlyses

Oppdatering 3. februar:

Arrangementskomitèen for Trysil Skimaraton / Østby IL har bestemt at vinterens renn avlyses! Dette er sterk beklagelig både overfor for våre deltakere og samarbeidspartnere. Med gjeldende nasjonale smittevernregler er det ikke mulig å gjennomføre rennet. En utsettelse til senere på vinteren har vært vurdert, men med usikkerhet knyttet til tidspunkt for oppmykning av smitteverntiltak, usikkerhet knyttet til økonomiske kompensasjonsordninger og generell uforutsigbarhet knyttet til Korona-situasjonen i samfunnet er risikoen for stor for å prøve å få til et arrangement senere på vinteren. Vi følger lojalt de retningslinjer myndigheter og skiforbund setter og avlyser derfor vinteren renn.

 

Vi som arrangør synes det er veldig leit at vi ikke kan invitere til skifest på Østby denne vinteren, men vi lover å komme sterk tilbake til neste år. Sett av datoen 19. februar 2022!

 

Selv om vinterens renn er avlyst, så legg gjerne skituren til Trysil Skimaraton-løypa i vinter. Løypa vil kjøres regelmessig gjennom vinteren og det er masse snø og glimrende forhold! På renndagen 20. februar vil løypa (helmaraton, halvmaraton, 7 km) være nyoppkjørt og merket, men det vil ikke være noe organisert opplegg i tilknytning til dette. Vi anbefaler Lysløypa på Østby som utgangspunkt for Skimaraton-løypa denne dagen.

 

Påmeldte deltakere vil få nærmere informasjon pr epost om refusjon av startkontingent. 

 

Oppdatering 25. januar:
Som følge av forrige ukes innstramminger i smitteverntiltakene knyttet arrangementer ser det ikke ut til at vi kan arrangere vinterens Trysil Skimaraton som planlagt 20. februar. Dersom det ikke kommer en oppmykning av tiltakene relativt raskt så er alternativene enten å avlyse eller utsette rennet. Nærmere info kommer i begynnelsen av februar.

 

Opprinnelig sak publisert 6. desember:

Påmeldingen nå åpnet!

Vi ønsker å arrangere et trygt og smittesikkert arrangement innenfor de rammene Covid-19 restriksjonene tillater - men med sedvanlig Trysil Skimaraton atmosfære med førsteklasses løyper, terreng, organisering og premiering! Gjennom god dialog med Hedmark skikrets og kommunelegen i Trysil har vi kommet frem til følgende plan for gjennomføring av vinterens renn. Planen er senest verifisert med Kommunelegen i trysil 14. januar:

 

 • Arrangementet vil gjennomføres med inndeling i 3 kohorter med 180 deltakere i hver kohort. Totalt 540 deltakere. Hver kohort har sin egen farge. Det er kun deltakere med startnummer med riktig farge som får tilgang til stadion og løyper.
 • Ved avlysning som følge av Covid-19 vil deltakerne få mulighet for refusjon av startkontingent. Det samme gjelder hvis vi må skalere ned antall deltakere. Førstemann-til-mølla prinsippet gjelder.
 • Det vil være 1,5 timer forskjell i starttid mellom kohortene. Starttider: 09:00 (halvmaraton), 10:30 (raskeste puljer helmaraton) og 12:00 (øvrige deltakere helmaraton). 
 • Alle i en kohort vil ha kommet i mål med god margin før første løper i neste kohort kommer i mål. Ingen løpere i en kohort vil få tilgang til stadion og løype før foregående kohort har startet.
 • Startsted er som vanlig utenfor Kjølen Hotell. Målgangen flyttes derimot til lysløypa på Østby ved Østby samfunnshus (750 m fra startområdet). Med dette unngår vi eventuelle utfordringer med kontakt mellom utgående og inngående kohort.
 • Etter målgang vil løperne bli raskt sluset gjennom målområdet for servering og drikke og utdeling av premier. Hele arrangementet vil foregå utendørs. Etter målgang må deltakerne så raskt som mulig komme seg til parkingsplasser / biler for hjemreise. Ansamlinger av folk etter målgang må unngås. 
 • Egne parkeringsområder pr kohort i umiddelbar nærhet til startområdet
 • På den delen av løypa (mellom Stenvegen og Østre grøna) som normalt sett gås begge veier vil det i år være egne løyper i hver retning med minimum 10 meters avstand mellom løypene.
 • Startnumrene vil sendes ut pr post. Man unngår dermed ansamling av folk ved tradisjonell henting av startnummer.
 • Påmeldingsfrist 13 dager før rennet. Ingen etteranmelding.
 • Diplomutskrift kun på nett
 • Premier deles ut rett etter målgang. Ingen henting av premier eller premieseremoni for de beste løperne.
 • Ingen garderober
 • Vask av nødvendige overflater mellom kohortene.
 • Vi oppfordrer deltakerne om å ha med egen drikke underveis. Det vurderes om første drikkestasjon skal utgå.
 • Innenfor hver kohort gjelder 1-meters regelen.
 • Funksjonærer vil bruke munnbind
 • Deltakerne må bruke munnbind før de entrer startområdet eller løyper før start
 • Publikum og støtteapparat vil ikke ha tilgang til stadion, gjelder både start- og målområdet.

Ek Hagen og Nygaard til topps i 2020

Martine Ek Hagen og Andras Nygaard vant i den 21. utgaven av Trysil Skimaraton! 

 
 
 
 

Kongsten og Høst vinnere i 2019

Emilie Kongsten, Åsen IL, tok en klar seier i dameklassen og satte ny løyperekord med tiden 2:11:28! Anders Høst, Lyn Ski / Team Serneke, vant herreklassen på tiden 1:51:31.

 

På forhånd var det ventet rekordraskt føre, men en liten snøbyge ved starten av rennet satt en stopper for rekordmuligheten i herreklassen der de første måtte "brøyte" løypa i starten av rennet. Vinneren Anders Høst var ca 4 minutter bak rekorden til Karstein Johaug jr fra 2017. I dameklassen derimot kunne de beste løperne gå i oppgåtte løyper og Emilie Kongsten slo løyperekorden i dameklassen med ca 1 minutt. Kongssten kunne dermed ta med seg hele NOK 8 000,- hjem fra Østby!

Første løper i mål var imidlertid vinneren av halvmaratondistansen Vegard Øvrevik fra Østby IL. En populær seier på hjemmebane for Vegard som slo Philip G. Johansen, Nybergsund IL, i spurten. Ingeborg Håkonsen fra Kjellmyra tok sin andre strake seier i dameklassen på halvmaratondistansen etter å hå slått Ida Lockert Skjold i spurten. Vinnertidene på halvmaratondistansen var henholdsvis 9 og 7 minutter raskere enn i fjor, noe som vitner om gode forhold, raskt føre og sterke prestasjoner.

Årets renn, som var det 20. i rekken, samlet stor deltakelse. Med 609 påmeldte, 570 til start og 566 som fullførte er dette det høyeste deltakerantallet i Trysil Skimaraton siden 2015! Tar man med 19 deltakere i trimklassen og 60 barn på skisprinten samlet hele arrangementet ca 650 deltakere totalt sett. Ca 100 funksjonærer var i sving for å gi deltakerne tipp-topp service før, under og etter rennet.

Østby IL takker alle deltakere, funksjonærer, media, publikum, sponsorer og øvrige samarbeidspartnere for et nytt vellykket Trysil Skimaraton! Velkommen tilbake i 2020!

Vinneren av vervekonkurransen er trukket. Eirik Aase vinner en smørekoffert fra Swix. Vi gratulerer! Vi gratulerer også Thomas Langbo som vinner av Swix Triac 3.0-stavene blant de som meldte seg på innen nyttår.

Omtale av årets renn:

Skaug og Engeseth vinnere i 2018

Runar Skaug Mathiesen og Marit Engeseth ble vinnere av årets Trysil Skimaraton! Årets renn samlet drøyt 500 deltakere i flott vintervær med 6-8 minusgrader, vindstille, lettskyet vær og strålende sol på toppen av løypa! 

Runar Skaug Mathisen utkjempet en hard duell med Christoffer Callesen. De lå i følge hele løpet, og det var først på de siste hundre metrene Mathisen fikk en liten luke og kunne gå i mil 4 sekunder foran Callesen. Callesen vant forøvrig spurtprisen etter 19 km. Pål Åge Joten tok tredjeplassen, drøyt 4 minutter bak vinneren. Arrangørklubbens Lars Bovold gikk et meget bra renn og ble nr 5.

I dameklassen var Marit Engseth suveren og vant 6 minutter foran Maren Thomasgaard og 12 minutter foran Ragnhild Bolstad på tredje plass.

På nyvinningen halvmaraton, som samlet snaut 50 deltakere, ble Kjetil Jordet og Ingeborg Håkonsen tidenes første vinnere.

 

Vinnere i vervekonkurrasen ble Eddie Åseth (som vervet flest deltakere) og Hans Tore Riibe (som ble trukket ut blant alle ververne). Disse vinner ti års gratis deltakelse i Trysil Skimaraton!

Omtale av årets renn:

 

Både Vasaloppet og Birkebeinerrennet har nå satt opp seedingstabell for Trysil Skimaraton. For deltakere som har oppgitt henholdvis Vasaid og Birkid ved påmelding til Trysil Skimaraton går seedingen automatisk. De som ikke har oppgitt dette må selv ta kontakt med Vasaloppet / Birken for å seede seg. Seedingstabeller:

 

Tilbakemeldingene på årets renn har vært svært positive. Arrangementsmessig gikk alt på skinner fra a til å, og gode vær- og føreforhold sørget for trikkeskinner ute i løypa. Østby IL ønsker å takke deltakere, publikum, funksjonærer, sponsorer og øvrige samarbeidspartnere i forbindelse med gjennomføringen av årets svært vellykkede arrangement! Velkommen tilbake lørdag 16. februar 2019 - jubileumsrenn Trysil Skimaraton 20 år!