Løypeinformasjon

LØYPEFORHOLD

For informasjon om løypeforhold se skisporet.no, eller kontakt løypesjef Tor Petter Skogstad på telefon + 47 94135696.LØYPEBESKRIVELSE


Løypa har start og mål i lysløpa ved Østby samfunnshus (ca. 500 moh) - ny stadion fra og med 2022. Den går så nord-østover i slak, fin stigning til Stenvegen (drikkestasjon), dreier så østover og slakt utfor, passerer Stangkjølvegen og krysser Østre Grøna. Løypa svinger nordover igjen, og stiger jevnt opp mot Skjærholdvegen (drikkestasjon).

Vi har nå tilbakelagt ca. 13 km. Her kommer vi inn på Solbergrunden, som er en løype tilknyttet Ryskdalen og Solberglia hytteområder. Løypa fortsetter å stige med noen litt kvasse, korte motbakker i hytteområdet. Vi kommer da til Vakkersletta ovenfor hytteområdet (drikkestasjon på 780 moh), hvor vi følger Rundløypa på Smalkjølen og kommer til løypas høyeste punkt (836 m.o.h) og kjører ned igjen til drikkestasjonen i Ryskdalen. Vi er nå litt over halvveis. Herfra går løypa til Kvannkjellkjølen hvor det er noen krasse utforkjøringer til Solberg og passerer Skjærholdvegen. Løypa går nå tilbake mot Østby i lett terreng, men med en liten stigning opp mot siste matstasjon ved Stenvegen. Siste 4 kilometer går i lett terreng ned mot Østby og målet ved Østby samfunnshus.

KART OG PROFIL

Løypekart helmaraton 42 km

Punkt 1
: Start- og målområdet ved Østby samfunnshus på Østby. 
Punkt 2: Stenvegen: Drikkestasjon nr 1 (5 km) og 6 (37 km).
Punkt 3: Skjærholdvegen: Drikkestasjon nr 2 (14 km) og 5 (29 km). Publikumspunkt. Punkt for mellomtider.
Punkt 4: Ryskdalen: Drikkestasjon nr 3 (19 km) og 4 (22 km). Spurtpris etter 19 km.


Løypeprofilen og kartet gjelder helmaratonløypa. Halvmaratonløypa følger løypeprofilen til helmaraton første 10 km og siste 11 km.
Kart Trysil Skimaraton

Hovedsponsorer

Start- \ målområdet


Østby samfunnshus
Skogheimsvingen 6,
2423 Østby
Trysil Skimaraton
www.trysilskimaraton.org
E-post
kontaktoss@trysilskimaraton.org
Sosiale medier
Utviklet av