Nyheter

SPLI-sak - "Jeg håper cupen utvikler seg videre neste år, da stiller jeg i så fall på alle rennene!"

SPLI-sak - "Jeg håper cupen utvikler seg videre neste år, da stiller jeg i så fall på alle rennene!"

Skiplukkerns utegående vil i tiden inn mot Budorrennet gjøre et par intervjuer med antatte profiler fra langløpscupen. Her får dere, passende nok dagen før dagen, regjerende mester på Budorrennet.

Navn:

Ole Eirik Fuglehaug Ekrem

 

Årsmodell:

1995

 

Tidligere meritter:

  • Seier i Budorrennet 2023
  • 2. plass i Trollski Marathon 2022
  • 36. plass som beste plassering i Ski Classics

 

Hoved- og delmål for 2024-sesongen:

Hovedmålet denne sesongen er og bli topp 40 i Vasaloppet. Et annet mål jeg har er og oppnå en topp 30 plassering i et Ski Classics-renn, samt kjempe om seier i et norsk langløp/turrenn.

 

Du stiller i Budorrennet i år som tittelforsvarer, og får derfor muligheten til å gå med den lyseblå ledertrøya og å starte fremst. Hva tenker du dette cupkonseptet?

Jeg synes det er veldig kult! Med tanke på at langløp har blitt og blir mer og mer populært, mener jeg at det er høyst på tide med en nasjonal langløpscup. Jeg håper det kan utvikle seg til og bli en mer komplett cup i framtiden med enda flere av de store norske langløpene. Det tror jeg vil trekke til seg mer folk og bidra til og utvikle langløpssporten i Norge, både for topp og bredde.

 

Hvordan har treningshøsten vært? Fortell litt om motivasjon, hvordan du får til nok trim og reising til å gå opp med jobb osv.

Treningshøsten har vært stort sett som planlagt. Jeg hår fått trent som normalt, med gode og kvalitative månedlige samlinger med laget samt kontinuitet i hverdagen ellers. Jeg legger opp til å trene mye mengde når jeg er på samling, mens mer effektive korte økter de periodene jeg er på jobb. Det synes jeg funker bra for meg.

Jeg er en del av Team Næringsbanken Stora Enso, hvor vi er rundt 12-14 løpere. Jeg synes vi har et meget godt treningsmiljø der mange av oss ikke bare er lagkamerater, men også gode venner. Dette mener jeg er vesentlig for å utvikle oss og bli bedre sammen både som lag og som enkeltpersoner. Også har jeg med meg faren min på alle rennene jeg går, som er ekstremt viktig for meg. Han er i tillegg i støtteapparatet for laget. Han bidrar med stort sett alt som kreves og er nødvendig for å være med og delta i langløpssirkuset.

 

Du og laget ditt er med på en del av Ski Classics-sirkuset. Hvordan legger dere opp sesongen, og hvem trekker i snorene og hvordan bestemmes det hvilke renn som skal prioriteres?

Vi prøver alltid å legge opp sesongen rundt de største monumentene i Ski Classics-sirkuset (Marcialonga, Vasaloppet og Birken). Der må vi ha mange med i støtteapparatet, som er nødvendig og vi løpere prøver og legge opp treningen slik at vi er i toppform når de kommer.

Lagets sjef er Arnt Nyborg, og han får herved en solid shout out fra meg. Det er som regel han som trekker i snorene når det gjelder organisering, økonomi osv. Når vi er rundt på alle renn, så er det som regel Halvor Korbøl Thoner og Daniel Strand som bidrar med at vi får all informasjon som trengs og bistand på alt det vi løpere trenger før viktige konkurranser.

 

Hvordan ser du på mulighetene til å beholde ledertrøya, også etter helgas åpningsrenn?

Det ser jeg på som ganske usannsynlig! Når Andreas Nygaard står på startlista, sier det seg selv at det blir tett på uoppnåelig for meg. Han er kanskje den største langløpslegenden av alle! Jeg ser også at det er flere andre gode navn på startlista, og det er flere som er på både et og to nivå over der jeg er. Jeg skal være fornøyd hvis jeg kjemper om en topp 5-6 plassering til på lørdag.

 

Dersom du oppnår en fremskutt plassering på Budorrennet, vil det i større grad gjøre at du vil kunne prioritere de to resterende rennene, for å kunne stikke av med en av de tre pengepremiene til slutt?

Jeg stiller nok gå Stenfjellrunden, mens Trysil Skimarathon vil jeg nok ikke gå. Da har jeg planlagt og gå Furusjøen Rundt, som er på samme dag, og jeg liker å holde meg til planer. Men hvis cupen blir bredere og større neste år, vil jeg nok sannsynligvis prøve og få med meg alle rennene!