Nyheter

SPLI-sak - Fanny vant i fjor, men skyver forventningene over på Dronninga av Hedmarksvidda

SPLI-sak - Fanny vant i fjor, men skyver forventningene over på Dronninga av Hedmarksvidda

Navn:

Fanny Marie Møller Endresen

 

Årmodell:

1993

 

Tidligere meritter:

Vunnet Hauern de tre siste årene. Vant Trysil Skimaraton og Budorrennet 2023. Ble 15 i Marcialonga og 16 i Birkebeinerrennet 2023.

 

Hoved- og delmål for 2024:

Debutere på Vasaloppet og få en god opplevelse der, samt noen fremskutte plasseringer utover det.

 

I år er Fanny en del av Ski Classics-laget Team Janteloppet, men SC har fri første helga i januar, og hun planlegger derfor å finpusse rennformen med en start på Budorrenn.

Jeg skal ikke gå alt i SC – kun de «store» rennene – så det blir tid til noen lokale turrenn innimellom. Jeg jobber jo 100%, så har ikke helt det samme sportslige spillerommet som en del andre av de går i Ski Classics.

 

Hva gjør at du kommer til start på Budorrennet? Er det elgen, treningsutbyttet eller den gode stemningen i vaffelboden etterpå?

Jeg gikk Budorrennet for første gang i fjor etter å ha hørt mye fint om selve rennet og traseen! Forholdene var kanskje ikke helt optimale med masse løssnø og null sikt da, så derfor må jeg jo prøve igjen så jeg får sett denne flotte Hedmarksvidda! I tillegg er det jo en veldig fin gjennomkjøring før Marcialonga. Får håpe det ikke blir like kaldt som langtidsvarselet melder.

 

Du er etter det vi forstår nå en del av Team Janteloppet, hvilke konsekvenser har det fått for din skisatsing? 

Ja, det stemmer. Sammen med Maren Engeskaug Nielsen (hedmarking) utgjør jeg en råsterk duo som representerer Team Janteloppet på kvinnesiden. Å være med her har gjort det enklere å være med på de rennene vi skal i SC, med tanke på det gode støtteapparatet som legger til rette for oss der. I tillegg er det en kul gjeng å dra på tur med, så det er superdigg og veldig motiverende.

 

Hvordan har treningshøsten vært? Kan du røpe noe om hvilke treningsprinsipper/filosofier du styrer treningen din etter?

Treningshøsten har vært fin. Har forsøkt å holde kontinuiteten oppe og kanskje lagt inn noe mer mengde enn i fjor. Men jeg jobber jo 100% og går hovedsakelig skirenn kun for gøy! Så gode resultater blir en bonus. Nivået på kvinnesiden i SC har tatt seg opp, så om jeg klarer noe av det samme som i fjor, skal jeg være veldig fornøyd!

 

 

Her kan vi skyte inn at Fanny har hatt en fantastisk start på sesongen i Ski Classics med en 12. plass individuelt og topp 10 i team prologen, sammen med nevnte Maren.

 

SC-kalenderen åpner for å få med seg flere enn kun det første rennet i SPLI. Hva tenker du om egne sjanser? Med en fremskutt plassering på Budorrennet, vil du da i større grad prioritere de to andre rennene med tanke på sammendraget, eller blir det naturlig å velge Hauern på hjemmebane?

Jeg synes det er veldig kult med denne langløpscupen! Det frister jo å gå alle tre, men samtidig er Hauern er det lokale (med stor L!) rennet for min del, og det sitter langt inne å gi fra seg streaken der uten kamp.  Hauern har dessuten faktisk fått SC Challenger status i år, så lurer på om jeg må prioritere det altså. Vi får se!

 

Hvem ser du på som de største favorittene til å utfordre om cupen sammenlagt på kvinnesiden?

Jeg tror lagvenninne Maren Engeskaug Nielsen blir en seig dame å slå på disse rennene. Hun har virkelig tatt steg i år og er jo dronninga av Hedmarksvidda, så de må stå opp tidlig de som skal slå henne.