Emilie Kongsten og Anders Høst vinnere i rask Trysil Skimaraton

on Saturday, 16 February 2019 15:44

Årets Trysil Skimaraton er vel i havn. Jubileumsrennet hadde svært god deltakelse, gode forhold og raskt føre. Emilie Kongsten, Åsen IL, tok en klar seier i dameklassen og satte ny løyperekord med tiden 2:11:28! Anders Høst, Lyn Ski / Team Serneke, vant herreklassen på tiden 1:51:31.

 

 

På forhånd var det ventet rekordraskt føre, men en liten snøbyge ved starten av rennet satt en stopper for rekordmuligheten i herreklassen der de første måtte "brøyte" løypa i starten av rennet. Vinneren Anders Høst var ca 4 minutter bak rekorden til Karstein Johaug jr fra 2017. I dameklassen derimot kunne de beste løperne gå i oppgåtte løyper og Emilie Kongsten slo løyperekorden i dameklassen med ca 1 minutt. Kongssten kunne dermed ta med seg hele NOK 8 000,- hjem fra Østby!

Første løper i mål var imidlertid vinneren av halvmaratondistansen Vegard Øvrevik fra Østby IL. En populær seier på hjemmebane for Vegard som slo Philip G. Johansen, Nybergsund IL, i spurten. Ingeborg Håkonsen fra Kjellmyra tok sin andre strake seier i dameklassen på halvmaratondistansen etter å hå slått Ida Lockert Skjold i spurten. Vinnertidene på halvmaratondistansen var henholdsvis 9 og 7 minutter raskere enn i fjor, noe som vitner om gode forhold, raskt føre og sterke prestasjoner.

Årets renn, som var det 20. i rekken, samlet stor deltakelse. Med 609 påmeldte, 570 til start og 566 som fullførte er dette det høyeste deltakerantallet i Trysil Skimaraton siden 2015! Tar man med 19 deltakere i trimklassen og 60 barn på skisprinten samlet hele arrangementet ca 650 deltakere totalt sett. Ca 100 funksjonærer var i sving for å gi deltakerne tipp-topp service før, under og etter rennet.

Østby IL takker alle deltakere, funksjonærer, media, publikum, sponsorer og øvrige samarbeidspartnere for et nytt vellykket Trysil Skimaraton! Velkommen tilbake i 2020!

Vinneren av vervekonkurransen er trukket. Eirik Aase vinner en smørekoffert fra Swix. Vi gratulerer! Vi gratulerer også Thomas Langbo som vinner av Swix Triac 3.0-stavene blant de som meldte seg på innen nyttår.

Omtale av årets renn:

 

(lista vil bli fortløpende oppdatert)