Gjermund Skaaret vinner Swix Triac 3.0-staver!

on Saturday, 10 February 2018 15:41

Gjermund Skaaret fra Lørdalen Sportsklubb er trukket ut som vinner av Swix Triac 3.0-stavene blant de 109 som meldte seg på innen nyttår! Gjermund er en av de store veteranene i Trysil Skimaraton og har deltatt hvert eneste år siden debuten i 2005, og ligger før årets renn på en 8. plass på adelskalenderen. Les mer om Gjermund sine Skimaraton-erfaringer og forventinger til årets renn.


 

- Husker at jeg meldte meg på Trysil Skimaraton for første gang i 2005 fordi jeg endelig hadde bestemt meg for å realisere en gammel drøm om å gå Vasaloppet, sier Gjermund. Hadde da hørt at det sikkert var lurt å gå et kortere renn i forkant. Debuten føltes alt annet enn kort! Husker løpet startet kjempebra, men at jeg gikk på en skikkelig smell. Smellen skyldes helt sikkert vel optimistisk åpningsfart i den krevende løypa men aller mest skyldtes det nok at jeg "fusket" med inntak av drikke underveis. Etter debuten har jeg fortsatt både med Skimaraton og Vasalopp. Det har gitt skikkelig mersmak! Debut-erfaringen i Skimaraton har imidlertid ført til at jeg alltid har hatt skikkelig respekt for dette løpet. Har alltid syntes det har virket lengre enn "mindre enn halvparten" av Vasaloppet.

Syns løpet er skikkelig fint og går stedvis i "mitt" treningsrike Holla. Løpet kommer på riktig tidspunkt, hhv to og fire uker før sesongens hovedmål Vasaloppet og Birken. Fint at det i år tilbys halvmaraton for første gang. Ordet maraton gir for mange assosiasjoner til gateløp på beina, og dette er jo en "enorm" lang distanse. Tror halve distansen kan være en fin prøvedistanse for de som har lyst til å gå et turrenn for første gang.

Forventningene til årets renn er store da det har vært eventyrlige skiforhold hele vinteren. Håper sjølsagt på go-vær men vet at ruskevær på Storkjølen er like vanlig som unntaket. Håper på stor deltakelse da dette gir en flott stemning og jeg har aldri opplevd ubehaglig køgåing i rennet.