Løypeprofil

on lørdag, 28 desember 2013 23:16

 

Løypeforhold:

For informasjon om løypeforhold se skisporet.no, eller kontakt løypesjef Oddvar Skogstad på telefon + 47 90127641.


Løypebeskrivelse:

Løypa har start og mål ved Kjølen Hotell på Østby (ca. 500 moh). Den går så nord-østover i slak, fin stigning til Stenvegen, dreier så østover og slakt utfor, passerer Stangkjølvegen (matstasjon) og krysser Østre Grøna. Løypa svinger nordover igjen, og stiger jevnt opp mot Skjærholdvegen.
Vi har nå tilbakelagt ca. 13 km. Her kommer vi inn på Solbergrunden, som er en løype tilknyttet Ryskdalen og Solberglia hytteområder. Løypa fortsetter å stige med noen litt kvasse, korte motbakker i hytteområdet. Vi kommer da til Vakkersletta ovenfor hytteområdet (drikkestasjon på 780 moh), hvor vi følger Rundløypa på Smalkjølen og kommer til løypas høyeste punkt (836 m.o.h) og kjører ned igjen til matstasjonen i Ryskdalen. Vi er nå litt over halvveis. Herfra går løypa til Kvannkjellkjølen hvor det er noen krasse utforkjøringer til Solberg og passerer Skjærholdvegen. Løypa går nå tilbake mot Østby i lett terreng, men med en liten stigning opp mot siste matstasjon ved Stenvegen. Siste 5 kilometer følger den gamle Bjønndilttraseen i lett terreng mot Østby og målet ved Kjølen Hotell.

Kart

Punkt 1: Start- og målområdet ved Kjølen Hotell på Østby.
Punkt 2: Stenvegen: Drikkestasjon nr 1 (5 km) og 6 (37 km).
Punkt 3: Stangkjølvegen. NB! Ikke drikkestasjon i 2016.
Punkt 4: Skjærholdvegen: Drikkestasjon nr 2 (14 km) og 5 (29 km). NB! Nytt punkt for drikkestasjoner i 2016! Publikumspunkt. Punkt for mellomtider.
Punkt 5: Ryskdalen: Drikkestasjon nr 3 (19 km) og 4 (22 km). Spurtpris etter 19 km.

 

 

Rød løype: Trysil Skimaraton orginaltrase. Grønn løype: Trysil Skimaraton uværstrase (2 runder)

privatmeglerenlillestrom
  capussentrumsport
glavaostbyu
swixsparebankenh

trysilrittettrysilkommune
kjoelencoopkaffe
anitamoen

Følg oss på Facebook!

Skisporet.no

Værvarsel